Zo koop je een goede cv-ketel

Is het tijd om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen? Dan wil je natuurlijk wel een zuinige ketel, het liefst gecombineerd met een slimme thermostaat. Als je huis voldoende is geïsoleerd kun je zelfs een warmtepomp nemen. Wat het ook wordt, het hebben van een goede cv-ketel is hartstikke belangrijk. In dit artikel geven we een paar tips mee over hoe je een goede cv-ketel uitkiest.

  1. Stel het kopen van een nieuwe cv-ketel niet uit

Het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel is een flinke hap uit de portemonnee. Toch is het raadzaam om niet te wachten tot je cv-ketel het begeeft om een nieuwe aan te schaffen. Zet gedurende de jaren wat geld opzij zodat je zeker weet dat je een kwalitatieve ketel kunt aanschaffen zonder problemen. Neem eens een kijkje bij Cvkoopjes hier vind je bijvoorbeeld allerlei soorten kwaliteits ketels tegen een goede prijs.

  1. Bekijk de isolatie van je huis

Hoe goed is je huis geïsoleerd? Met een zeer goed geïsoleerd kun je namelijk zelfs overstappen naar een volledig elektrische warmtepomp. Dit scheelt uiteindelijk ontzettend op de energierekening!

  1. Combinatie van een ketel met een pomp of boiler

Is een volledige warmtepomp niet mogelijk in je huis? Dan kun je ook kiezen voor een nieuwe hr-ketel met een zonneboiler en/of een hybride warmtepomp. Hier zit zelfs subsidie op!

  1. Een slimme thermostaat

Bij het vervangen van de ketel kun je ook nadenken over je thermostaat. Een slimme thermostaat met een bewegingssensor en temperatuurregeling kan helpen om je kamer zuinig te verwarmen.

  1. Een combiketel aanschaffen

Wanneer je een combiketel gaat aanschaffen kan deze veel warm water geven, maar verbruikt ook meer gas. Kies als het kan voor een ketel met warmteklasse CW 3 of 4.

  1. De plek van de ketel

Bespreek met de installateur hoe je de ketel energiezuinig kunt instellen en hang deze zo dicht mogelijk bij je keuken en badkamer op. Met kortere leidingen bespaar je meer energie!

Plaats een reactie