De beste aankoop die je kunt doen: een investering in jezelf

Ben jij druk aan het kijken naar hbo opleidingen omdat je misschien overweegt om een studie te doen naast jouw huidige functie? Een opleiding doen is een mooie investering in jezelf en de beste aankoop die je kunt doen. Volg je een opleiding naast je huidige functie, dan kan je dit mooie voordelen opleveren. Welke voordelen dit precies zijn? Daar vertellen we je meer over in dit artikel.

Je laat zien dat je ambitieus bent

Als je een opleiding gaat volgen buiten je huidige functie, dan zal je aan zowel je werkgever als aan anderen laten zien dat je ambitieus bent en in jouw toekomst investeert. Je wilt jezelf door blijven ontwikkelen en dat is een erg belangrijke eigenschap. Ook als je elders wilt gaan werken, kan je dit zeker voordeel opleveren als je een sollicitatiegesprek hebt.

Je extra specialiseren voegt meerwaarde toe

Als je al de nodige kennis in huis hebt, is het zeker aan te raden om je extra te specialiseren. Stel dat je naast kennis over je huidige functie ook kennis hebt over andere functies binnen jouw branche, dan voeg je meerwaarde toe aan jouw eigen organisatie. Ook een toekomstige werkgever zal hiervan onder de indruk zijn, omdat je jezelf op deze wijze kunt onderscheiden.

Je kunt een andere richting op

Misschien ben je momenteel in een andere branche in dienst en overweeg je verpleegkunde hbo, omdat dit is wat je diep in je hart het liefst zou willen. Door een opleiding te volgen kun je je geheel specialiseren in je passie en kun je de stap zetten om eens totaal wat anders te gaan doen als beroep.

Het levert je vaak een hoger salaris op

Wanneer je je meer wilt verdiepen in jouw vakgebied, is een opleiding volgen altijd een uitstekende keuze. Stel dat je graag wilt doorgroeien naar een leidinggevende functie, dan kan het volgen van een opleiding die hierop gericht is zeker een uitstekende optie zijn. Dit zal je uiteindelijk ook een hoger salaris opleveren.

Je functioneert beter in je huidige functie

De samenleving is continu in verandering en dit geldt ook voor jouw werkgebied. Als werknemer wil je graag mee met deze veranderingen. Door een opleiding of training te doen, zal je weer meer bijleren. Je doet nieuwe inzichten op, waardoor je weer verder zal komen. Dit zorgt ervoor dat je beter zal functioneren in jouw huidige functie.

Kies jij ook voor een opleiding naast jouw functie?

Plaats een reactie