De beste en mooiste tuinplanten

Bij het inrichten van je tuin zijn er allerlei mogelijkheden. Een groene tuin is tegenwoordig weer helemaal de trend in plaats van een stenen achtertuin. Overigens is het als je een betegelde tuin hebt, natuurlijk gewoon mogelijk om er veel groen in aan te brengen. Om volop van je tuin te genieten, is het aan te raden om een mix van planten aan te brengen. Het liefst ook met planten en hagen die in de winter groen blijven. Ontdek hier wat de mooiste tuinplanten zijn om je tuin een boost te geven.

Groenblijvende hagen

Je tuin hoeft er in de winter niet troosteloos bij te liggen als je de keuze maakt voor het planten van groenblijvende hagen. Kies bijvoorbeeld voor een sierlijke laurierhaag of voor een compacte haag in de vorm van een taxus. Bladhoudende hagen zijn bij Grasengroenwinkel.nl in allerlei soorten verkrijgbaar. Wil je direct al genieten van het resultaat van de aanplanting? Een haagplant kopen is in dat geval een perfecte oplossing.

Vlinderstruik

Een vlinderstruik is een van de mooiste tuinplanten. De plant zelf is mooi om te zien met de kleurrijke bloemen, maar er komt ook wat meer leven in de brouwerij. Er komen allerlei vlindersoorten op een vlinderstruik in de tuin af. Zo creëer je een kleurrijk geheel in je tuin en bovendien is het een vrij gemakkelijk te onderhouden plant.

Klimop voor extra groen

Klimop is ook een populaire en mooie plantensoort om in je tuin aan te brengen. Bijvoorbeeld om een tuinafscheiding een natuurlijke uitstraling te geven. Klimop groeit snel en maakt de omgeving optisch groter. Dat heeft er natuurlijk mee te maken dat klimop de mogelijkheid biedt om verticaal te tuinieren. Klimop heeft wel wat onderhoud nodig om het in vorm te houden. Daarom moet je klimop af en toe wel snoeien.

Hortensia

Hortensia is een van de vaste planten die je tuin kleur geven. De kleuren variëren van paars tot wit en van blauw tot rood. Het is uiteraard ook mogelijk om meerdere van deze planten aan te schaffen in verschillende kleuren. Daarmee creëer je een bont geheel. Wil je liever een serene look dan kies je het beste voor een witte hortensia.

Lavendel

Tot slot is lavendel ook een van de mooiste planten om in je tuin te hebben staan. De mooie paarse kleur is vanaf het voorjaar tot laat in de zomer te zien. Bovendien komen er vlinders op af net als bijen en hommels.

Plaats een reactie