Deze 3 dingen moeten geregeld zijn voor je ergens intrekt

Als je naar een andere woning gaat verhuizen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan cv-ketel onderhoud zodat je er zeker van bent dat je de verwarming kunt gebruiken, of het verven van muren en plafonds in jouw nieuwe huis. Wij zetten hier de drie belangrijkste punten voor je op een rijtje. Zo zie je niets over het hoofd voordat je naar een andere woonruimte verhuist.

1. Onderhoud aan de woning

Controleer de woning waar je heengaat ruim vóór de verhuisdatum op achterstallig onderhoud, zoals cv onderhoud. Ga na of de verwarming goed en snel opwarmt en of het warme water in de keuken en de badkamer ook naar behoren werkt. Is dit niet het geval, laat dan iemand langskomen om dit voor je te repareren voordat je verhuist, zodat alles optimaal functioneert wanneer je er eenmaal woont. Zo kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan!

Ook is het belangrijk om na te lopen of er andere zaken zijn die gerepareerd moeten worden. Kijk of alle trapleuningen goed vastzitten en controleer of de ramen en deuren goed sluiten. Inspecteer de buitenzijde van de woning ook grondig. Controleer de muren op scheuren en kijk of het houtwerk van de kozijnen een nieuw laagje verf kan gebruiken. Zie je iets geks, dan is het slim om dit alvast te verhelpen voor de verhuizing.

2. Muren en plafonds

Je komt er bijna niet onderuit als je een nieuwe woning intrekt: het verven van de muren en plafonds. Voorzie alles van een verse laag verf voordat je intrekt en je alle meubels neerzet. Een lege woning schilderen is natuurlijk een stuk makkelijker dan wanneer de boel al vol staat. Zie je op tegen deze klus? Trommel dan wat vrienden en familie op om je te helpen. Met deze hulp ben je niet alleen sneller klaar, het is ook nog eens een stuk gezelliger.

3. Een stevige vloer

Het derde essentiële onderdeel dat in orde moet zijn, voordat je ergens in kunt trekken, is dat er een goede vloer in de woning moet liggen. Ook dit wil je niet doen als je al bent ingetrokken, want dan zou je al jouw spullen steeds van kamer naar kamer moeten verschuiven. Zorg er dus voor dat je op tijd een vloer laat leggen of dit zelf ruim op tijd doet, zodat de woning helemaal klaar is om bewoond te worden.

Plaats een reactie