Hiermee zorg je voor een extra stimulans met de feestdagen

Het is bijna December en dat betekent dat de feestdagen alweer bijna voor de deur staan. Voor de echte kerst fanaten is dit dé tijd van het jaar om uit te pakken. De kerstsfeer in huis halen met kerstbomen, kerstballen, kerststukken of andere frutsels lukt de meesten wel, maar hoe zorg je voor dat extraatje tijdens die koude maar toch gezellige feestdagen? Lees hieronder meer.

  1. Lekker vroeg kerstinkopen doen

In December is de drukte in de winkels het grootst. Mensen die zich langs elkaar heen moeten wurmen om dat perfecte geschenk te vinden. Tegenwoordig kun je gelukkig veel online bestellen, maar wees er vroeg bij voordat je pakketje zoek raakt of vertraging heeft. Daardoor haal je de kerstsfeer lekker vroeg in huis. Daarbij kun je denken aan een adventskalender, flesje wijn of een van de top kerstpakketten waar al deze kerst lekkernijen in één pakket zitten. Dan hoef je niet na te denken over wat voor cadeaus je dit jaar weer moet kopen en kan de relaxmodus aan!

  1. Betrek de mensen om je heen

Door drukte of afstand kun je niet altijd samen zijn, dan is kerst het beste moment om hier wat mee te doen en elkaar weer op te zoeken. De mensen om je heen zoals familie, vrienden of kennissen zijn degene met wie je die kerstsfeer kunt delen. Samenkomen met de dierbaren om je heen is waar het met kerst allemaal om draait. Je kunt samen herinneringen van vroeger ophalen, warme chocomelk drinken, kerstmuziek luisteren of een leuke kerstfilm op tv kijken.

  1. Start een traditie

Kerst in zijn algemeenheid staat in het teken van tradities. Naast de versierde kerstboom in de huiskamer of die ene kerstfilm. Kun je natuurlijk ook samen met familie en vrienden zelf een traditie starten. De echte Nederlandse tradities kennen we wel, gourmetten, fonduen, foute kersttruien dragen, die ene kerstmarkt bezoeken of schaatsen op die ene schaatsbaan in jouw stad of dorp.

  1. Bedenk originele cadeaus

Tijdens kerst geven we graag wat extra aandacht en liefde aan elkaar door middel van cadeautjes. Het geven en krijgen van cadeaus is voor sommigen het leukste moment tijdens kerst. Soms weet je al wat er te wachten staat en krijg je toch wel weer sokken van je oma of tante. Wees origineel en verras elkaar met originele cadeaus zoals het kerstgeschenk 2021 bijvoorbeeld een parfum abonnement waarmee je verschillende geurtjes kunt proberen over het hele jaar. Of misschien dat ene toffe gin pakket waar je samen een datumpje prikt voor een gin-tonic avondje of gewoon lekker knutselen met de kinderen. Je kunt het zo bijzonder en makkelijk maken als je zelf wilt.

Plaats een reactie