Stel je hebt autopech, ben je dan beter af bij de ANWB of pechhulp on demand?

Je hebt een lekke band, laat je sleutels in je auto liggen of staat met een lege accu. Niet leuk en  je wil dat het goed en natuurlijk goedkoop zo snel mogelijk wordt opgelost. Kies je dan voor de ANWB? Voor een andere pechdienst? Of pechhulp on demand?

Het verschil tussen pechhulp on demand en een abonnement

Het verschil tussen pechhulp on demand en een abonnement is dat je bij on demand alleen betaalt wanneer je pech hebt. Voor een abonnement betaal je ieder jaar geld. Om te bepalen met welk type pechhulp je het beste af bent zul je je af moeten vragen of je veel of weinig pech gaat hebben. Ofwel, rijd je in een vrij nieuwe of storingsvrije auto of een oud barrel?

Welke pech komt het meeste voor?

Volgens de ANWB zijn dit de meest voorkomende pechgevallen:

  • Lege accu
  • Lekke of lege band
  • Defecte dynamo
  • Storing van elektrische aard
  • Sleutels in de auto laten liggen
  • Defecte startmotor
  • Verkeerd getankt
  • Kapotte lamp
  • Defecte koppelingskabel
  • Defecte brandstofpomp

Werkwijze pechhulp on demand

Pechhulp on demand diensten werken vaak samen met garages. Die komen dan met een sleepwagen en een uitrusting om veel voorkomende problemen (lege accu, lekke band) ter plaatse op te lossen. Zo betaal je bijvoorbeeld voor een lege accu bij pechhulp on demand van AllSecur € 70 en RoadGuard € 95. Reparatie van een lekke of lege band wordt ook op locatie gedaan. Heb je een lastiger probleem dan word je veelal weggesleept door een pechhulp on demand dienst naar een garage in de buurt. Je betaalt daar dan zo’n € 125 tot € 150 voor. Daarmee is je probleem niet opgelost en ben je hierin afhankelijk van de garage waar je naar toe bent gebracht.

Werkwijze ANWB (en andere pechhulp aanbieders)

De ANWB lost in meer dan 9 van de 10 gevallen je pech ter plekke op. De voertuigen van de ANWB zijn gevuld met specialistische apparatuur en kunnen daarmee een verscheidenheid aan problemen oplossen. Ook heeft de ANWB garages door het hele land. Indien nodig kan het probleem daar opgelost worden. Een andere aanbieder zoals Route Mobiel lost in 70% van de gevallen het probleem ter plaatse op. Je betaalt alleen voor het gebruikte materiaal. Ook biedt de ANWB hulp bij ongevallen en problemen in het buitenland. Sluit pechhulp in het buitenland af om niet in problemen te komen tijdens jouw zomervakantie of wintersportvakantie.

Prijsverschillen

Naast de ANWB en Route Mobiel kun je ook kiezen voor pechhulp van bijvoorbeeld Allianz Global Assistance, Blijdatikrij of Bosch Car Service. Wil je van 1 van deze diensten gebruik maken dan doe je er verstandig aan eerst pechhulp te vergelijken. Bij de ene aanbieder ben je als persoon verzekerd van pechhulp, bij de ander geldt dat weer voor het voertuig. Ook verschilt het bij veel aanbieders nogal in prijs als je een oudere auto rijdt of krijg je bijvoorbeeld korting als je jonger dan 25 jaar bent.

Conclusie

Kort door de bocht genomen ben je met een jonge auto goedkoper af als je kiest voor pechhulp on demand. Je zult dan afgezien van een lekke band of lege accu waarschijnlijk niet veel pech ervaren. Rijd je in een oudere auto en heb je vaker pech? Dan ben je wellicht beter af bij de ANWB. Dat geldt ook als je waarde hecht aan het meteen weer kunnen doorrijden na een pechgeval.

Plaats een reactie