Tips bij het aanschaffen van een sta op stoel

Een sta op stoel kopen? Lees deze tips!

Ga je een sta op stoel kopen? Als je een sta op stoel koopt, zijn er diverse zaken die je niet mag vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het laten aanzetten van je stoel door een specialist. Wij verzamelden enkele tips voor je, zodat je straks de juiste sta op stoel aanschaft. Lees snel verder voor meer informatie en gebruik onze tips bij het zoeken naar de juiste sta op stoel.

Kies voor een 2 of 3 motorige stoel

Bij het aanschaffen van een sta op stoel, is het belangrijk om voor een 2 of 3 motorige stoel te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de stoelen van meubelzorg.nl. Alle drie de delen zoals de rugleuning, voetenbank en sta op functie zijn afhankelijk verstelbaar. Ook kun je de stoel kantelen om lekker te relaxen zonder dat je hierbij de zithoek verandert. Doorgaans gaan 1 motorige stoelen sneller kapot, omdat deze alles met 1 motor regelt.

Investeer in je zitcomfort

Bezuinig niet op je zitcomfort, maar investeer hier juist in. Des te ouder je zal worden, hoe meer je in je stoel zal doorbrengen. Daarom is het belangrijk om een sta op stoel te kopen die past bij je lichaam en deze optimale ondersteuning geeft.

Laat een specialist de stoel aanzetten

Ook is het belangrijk je sta op stoel te laten aanmeten door een specialist. Zo zorg je ervoor dat de stoel perfect op je lichaam aansluit. Indien dit niet het geval is, kun je na verloop van tijd lichamelijke klachten krijgen. Ook ervaar je minder comfort van de stoel. En je wilt natuurlijk wel optimaal comfort ervaren.

Kijk goed welke plek in huis geschikt is voor de stoel

Bekijk ook welke plek in huis geschikt is voor de sta op stoel. Dit omdat de stoel van stroom moet worden voorzien. Misschien heb je het liefst een stopcontact dicht in de buurt. Echter zijn er ook sta op stoelen met een accu erin verkrijgbaar. Zo voorkom je dat je over kabels struikelt.

Ga proefzitten

En als laatste tip: ga indien mogelijk proefzitten. Bezoek een showroom of boek een demonstratie aan huis, zodat je verschillende sta op stoelen kunt uitproberen. Zo kun je er snel achter komen welke stoel het beste bij jou past en weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Wij wensen je veel succes met het vinden van een geschikte sta op stoel.

Plaats een reactie