De beste kredietinformatie partijen

Je bent ondernemer geworden omdat je niet bang bent om gecalculeerde risico’s te nemen, dat hoort nu eenmaal bij ondernemen. Meestal betaalt zo’n bewust genomen zakelijk risico zich dubbel en dwars uit, maar soms loopt het anders. Bijvoorbeeld omdat het bedrijf waar je zaken mee doet niet kan of niet wil betalen voor de diensten of goederen die je hebt geleverd. Dat is niet alleen heel vervelend en brengt veel negatieve energie met zich mee, het kan ook de liquiditeit en daar het voortbestaan van je onderneming in gevaar brengen. Maar hoe ga je dat scenario voor blijven? Hoe kun je van tevoren nagaan of een zakenpartner straks in staat is om jou facturen te betalen? En wat als dat dan toch niet gebeurt? Kun jij dan nog wel doorgaan met ondernemen? Zeker als er een op het eerste gezicht fantastische zakelijke kans voorbijkomt verliezen we de realiteit nog wel eens uit het oog en springen er op goed geluk in. Dat is een hele menselijke reactie. Toch is het juist dan de kunst om even een stapje terug te doen en met een neutrale zakelijke blik de situatie te bezien. Zeker als er grote geldbedragen mee gemoeid zijn kan bijvoorbeeld een kredietwaardigheidscheck enige zekerheid bieden. Laat dat dan wel door een gerenommeerde partij zoals Euler Hermes doen. Die hebben ruim een eeuw ervaring met het ondersteunen van ondernemers die op rekening zakendoen. Want met een kredietwaardigheidscheck ben u er nog niet. Het is ook slim om een kredietverzekering af te sluiten zodat u altijd uw geld krijgt. Ook als de zakenpartners buiten zijn schuld uw factuur niet kan voldoen. Hoe het werkt leest u hier.

Kredietwaardigheidscheck

Vooral als er grote bedragen gemoeid zijn bij een zakelijke transactie is het slim om kredietinformatie te hebben over een (nieuwe) afnemer. Door een kredietwaardigheidscheck te doen wordt de financiële toestand van klant in kaart gebracht is. Daarbij worden onder andere de balansrekeningen, bedrijfsvoering, orderportefeuille en het betaalgedrag onderzocht om een goed beeld te krijgen van het debiteurenrisico. Door deze kredietinformatie wordt de kans op wanbetalingen aanzienlijk verkleind, maar het is nog geen keiharde garantie dat uw facturen op tijd betaald worden.

Kredietverzekering

Ondernemen is een werkwoord. U wilt bouwen aan een gezond bedrijf en zich niet constant druk hoeven maken over tijdige betalingen van afnemers. Toch gebeurt het bij iedere ondernemer wel een keer, iemand komt zijn of haar betalingsafspraken niet na. Dat kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. Omdat u een Kredietwaardigheidscheck heeft laten uitvoeren weet u dat het met de liquiditeit van de zakenpartner wel goed zit. Maar er kan een andere omstandigheid zijn die dwarsligt. Fabricage- en contractrisico’s, problemen met deviezen en politieke instabiliteit zijn gedekt met een goede kredietverzekering. Goede zaak dus!

Plaats een reactie