Beste manier om afbeeldingen vindbaar te maken in Google

Maak de content op je website aantrekkelijker, door gebruik te maken van afbeeldingen. Een foto zegt vaak immers meer dan duizend woorden! Naast afbeeldingen kunnen ook video’s en bijvoorbeeld infographics helpen om een bezoeker langer te boeien. Een lange lap tekst zal de bezoeker minder snel lezen dan een combinatie van tekst en afbeeldingen. Bij het gebruik van afbeeldingen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Wist je dat deze afbeeldingen van invloed kunnen zijn op de SEO-waarde van je website? In dit artikel lees je meer over het vindbaar maken van afbeeldingen in Google; SEO voor afbeeldingen.  

Rich content helpt je website beter te scoren 

Google spreekt van rich content, wanneer tekst gecombineerd wordt met de reeds beschreven elementen. Het combineren van deze elementen zorgt dat een bezoeker langer op een pagina aanwezig blijft, wat voor een zoekmachine als Google een belangrijke graadmeter is voor de kwaliteit van je content. Als een bezoeker immers langere tijd op je website blijft, toont dit aan dat je website iets toevoegt voor de bezoeker. 

 

Tip: zorg dat de resolutie van een afbeelding niet te hoog is. Dit zou ertoe kunnen leiden dat het erg lang duurt voordat de pagina laadt. Iets wat weer een negatieve invloed heeft op de waarde die een zoekmachine aan je website hecht.  

SEO elementen toevoegen aan een afbeelding

Wanneer je een afbeelding toevoegt aan een artikel op je website, is het niet alleen belangrijk om te letten op de resolutie hiervan. Zorg ook dat de afbeelding een logische bestandsnaam heeft, passend bij de content waarin de afbeelding geplaatst wordt. Daarbij kun je iedere afbeelding van een title attribuut voorzien. Vaak gebruikt men hier de bestandsnaam van een afbeelding nogmaals. Een derde factor is de alt-tag van de afbeelding. De alt-tag beschrijft heel kort wat er op de afbeelding te zien is. Wanneer je deze factoren consistent invult voor afbeeldingen, zullen de afbeeldingen na verloop van tijd vindbaar zijn in de zoekmachine.  

Rich content en pagina’s linken 

Het toepassen van rich content op je website is een goede eerste stap om je website beter te laten presteren. Er is echter meer dan dat! Denk ook aan het belang van het linken van pagina’s. Een pagina X kan een bezoeker doorsturen naar een pagina Y of een pagina Z. Zo blijft de bezoeker langer op je website hangen. Op internet vind je een stappenplan voor een SEO strategie. Werk deze ook eens uit voor je eigen website!  

Plaats een reactie