Beste speelideeën voor kinderen

Er was eens een jongetje dat heel enthousiast en opgewonden werd toen het begon te sneeuwen. De jongen belde meteen zijn beste vriend, en ze hadden een sneeuwballengevecht via de mobiele telefoon. Dat klinkt wel heel futuristisch en dystopisch, dus laten we hopen dat een dergelijke realiteit nog ver weg ligt of zelfs nooit uitkomt. Vandaar dat we hier op een rijtje de beste speelideeën voor kinderen hebben gezet. Technologie is hier, en het zal niet weggaan, maar je kunt op zijn minst het aantal uren kijken naar schermen verminderen met leuke buitenactiviteiten.

Speeltijd ideeën

De zomerhitte is uitstekend geschikt voor waterspelen. U kunt een klein zwembad opblazen en de kinderen laten afkoelen in het water, spelen met bootjes, waterpistolen en speelgoed, of ballonnen vol water. Verzet je niet tegen de drang om nat te worden en te vergeten dat je een verantwoordelijke volwassene bent. Immers, het is zomer, en kinderen zijn op vakantie.

Buiten zijn is in vele opzichten gunstig voor kinderen. Frisse lucht, het ontwikkelen van coördinatie en motorische vaardigheden staan bovenaan de lijst. Zoek geschikte wandelroutes in de buurt en maak een lange wandeling met kinderen. Ze zullen waarschijnlijk genieten van de natuur, en u kunt een verfrissing meenemen en onderweg stoppen voor een kleine picknick.

En wanneer er eens een fikse zomerse donderbui buiten raast, zorg ervoor dat ook binnenshuis het nodige te doen valt. Denk van bordspellen tot knutselen met materialen als hout, het maakt niet uit welke leeftijd maar een activiteit waarbij je je handen uit de mouwen moet schudden kan, mits goed voorbereid, voor iedereen de nodige concentratie en vermaak opleveren.

Buiten aan de slag!

Breng alle sportuitrusting naar buiten. Afhankelijk van wat u en de kinderen leuk vinden, neem je voetbal, basketbal, volleybal of badmintonrackets en speel je recreatief of maak je een kleine wedstrijd. Organiseer een familietoernooi en creëer creatieve prijzen. U kunt naar de speeltuin gaan en de kinderen met anderen laten voetballen.

Voor kleinere kinderen is het belangrijk dat ze omgaan met andere kinderen, en zo hun sociale en motorische vaardigheden kunnen ontwikkelen. Neem ze mee naar een kinderparkje en laat die hersenontwikkeling grote stappen zetten, terwijl u gezellig kletst met andere ouders.

Het komt er op neer dat

Het is veel comfortabeler om uw kinderen na een lange dag op het werk een tablet te geven en ze spelletjes te laten spelen en naar tekenfilms te laten kijken. Dat is jammer, want er zijn zoveel leuke activiteiten met kinderen. Fietsen, sporten of gewoon een wandeling maken, het liefst iets buitenshuis maar er is ook voldoende speelgoed en activiteiten voor binnenshuis.

Plaats een reactie