Beste vloeren in verschillende vormen en maten

Bij de aankoop van een nieuwe vloer heb je de keuze uit talloze mogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor een houten vloer, een vloer van laminaat of krijgt PVC je voorkeur? Ieder van deze vloeren heeft z’n eigen voor- en nadelen. Wist je bijvoorbeeld dat een houten vloer het minst geschikt is voor een combinatie met vloerverwarming? Daar waar een PVC vloer hier juist zeer goed bij past. Dit komt onder meer door het feit dat PVC verlijmd kan worden met de vloer. Het voordeel hiervan is het feit, dat er geen luchtlaag onder de vloer ontstaat. Deze luchtlaag zou het rendement van de vloerverwarming sterk doen laten verminderen. De lucht moet immers eerst verwarmd worden, alvorens de vloer warm wordt.

Keuze uit diverse kleuren bij vloeren

Niet alleen verschillen de vloeren in het materiaal waarvan deze gemaakt zijn. Ook zit er een verschil in de kleur van het materiaal. Kies je voor een lichte vloer, of krijgt een donker model de voorkeur? Vaak is een geschikte kleur afhankelijk van de interieurstijl in huis. Een klassieke stijl wordt vaak gecombineerd met een donkere vloer. Daar waar een lichte vloer goed tot z’n recht komt in een modern of landelijk ingericht huis. Issa Vloeren is een aanbieder van uiteenlopende soorten vloeren. Het kan je inspiratie geven voor een geschikte vloer voor in je eigen woning!

Verschillende manieren om een vloer te leggen

Denk je een geschikte vloer gevonden te hebben? In dat geval is het belangrijk om na te denken over de manier waarop je deze legt. Tegenwoordig is een visgraatvloer erg populair, waarbij planken in een hoek van negentig graden tegen elkaar aan worden gelegd. Het geeft je ruimte een speels effect! Houd er rekening mee, dat niet iedere houten plank geschikt is voor het leggen van een visgraatvloer. Naast een visgraatvloer, kun je de planken horizontaal of verticaal leggen. De meest geschikte manier van leggen is onder meer afhankelijk van het formaat van de ruimte. Een grote kamer maak je knusser, door de planken horizontaal te leggen.

Dikte en breedte van vloeren vergelijken

Wanneer je voor laminaat, PVC of hout kiest, is het raadzaam om te kijken naar de breedte en dikte van de vloeren. De dikte van de vloeren zegt iets over het risico op slijtage aan de vloer. Zeker wanneer deze hevig belast wordt! De breedte geeft vaak aan hoe grof of robuust de uitstraling van de vloer is. Een brede plank past bij een robuuste uitstraling.

 

 

 

Plaats een reactie