De beste oplaadpunten voor elektrische auto’s

Elektrische auto’s zijn sterk in opkomst! Steeds meer consumenten kiezen voor de combinatie van zonnepanelen en een elektrisch voertuig, om op deze wijze voordelig van en naar het werk of familie te kunnen reizen. Om het elektrische voertuig op te kunnen laden, is het raadzaam om vooraf uit te zoeken waar zich oplaadpunten bevinden rond je woning of werkgever. Steeds meer werkgevers kiezen voor smart grid solutions. Deze smart grid solutions kunnen gecombineerd worden met zonnepanelen, waarmee bedrijven hun eigen energiecentrale ontwikkelen. Onder meer Alfen is een partij die ervaring heeft in het opbouwen van deze smart grid solutions.

Oplaadpunt aansluiten bij een woning

Een van de mogelijkheden die je hebt bij het gebruik van een elektrische auto, is het creëren van een aansluitpunt tegen je woning aan. Houd er rekening mee, dat er zeer waarschijnlijk een aanpassing moet worden gedaan aan de meterkast in huis. Over het algemeen is het thuis opladen van een elektrische auto goedkoper, dan wanneer je hier een extern laadpunt voor gebruikt. Onder meer bij tankstations vind je tegenwoordig laadpunten om elektrische auto’s op te laden. Let wel, in de eerste periode zal je het financiële voordeel van thuis opladen vooral gebruiken om de investering in een eigen oplaadpunt en eventueel zonnepanelen terug te verdienen.

Elektrische auto opladen bij je werkgever

Naast de mogelijkheid om een auto thuis of bij een tankstation op te laden, kun je de EV charging stations bij je werkgever gebruiken. Steeds meer werkgevers stimuleren het gebruik van elektrische auto’s, omdat dit beter is voor het milieu. Dit stralen zij uit door een aantal van deze EV charging stations rond het pand of bijvoorbeeld in een parkeergarage aan te sluiten. Overleg met je werkgever op welke manier wordt omgegaan met de kosten voor het opladen van de auto. Komen deze kosten voor rekening van de werkgever, of betaal je deze zelf?

Onderweg naar huis een elektrische auto opladen

Reeds las je al dat elektrische auto’s opgeladen kunnen worden bij tankstations. Er zijn handige apps, die je precies laten zien waar zich het eerstvolgende oplaadpunt voor je elektrische auto bevindt. Ook op internet vind je websites met een overzicht van publieke laadstations. Handig, wanneer je de auto op wilt laden tijdens een bezoek aan je ouders of een kennis!

Tip: noteer voor een langere rit, zoals een vakantie naar het buitenland, waar zich de oplaadpunten voor je elektrische auto bevinden. Zo kun je deze tijdig aan het stroom leggen!

Plaats een reactie