Nieuwe maatregelen? Zo kun je vrienden en familie ontvangen bij jou thuis.

We verkeren al geruime tijd in onzekerheid met betrekking tot veel zaken die voorheen zo vanzelfsprekend waren. Wanneer het coronavirus weer oplaait, kan de overheid besluiten nieuwe maatregelen te nemen die onze vrijheid inperken. Niet meer op vakantie, niet naar de horeca of wellicht zelfs een nieuwe lockdown zijn maatregelen die men kan nemen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Zorg dat je er goed op voorbereid bent en creëer een ontmoetingsplek voor vrienden en familie in je eigen tuin!

Het belang van sociaal contact

De mens is een sociaal wezen. We hebben behoefte aan contact met de mensen om ons heen. Zonder dat stukje persoonlijke aandacht geraken we al snel in een isolement en dat gaat ten koste van ons mentale welzijn. Maar als we elkaar niet meer in het openbaar kunnen ontmoeten en ook het thuisbezoek beperkingen heeft, is een ontmoeting in de tuin een goede optie. Natuurlijk met voldoende onderlinge afstand tot elkaar. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een tuin met voldoende ruimte en een goede set tuinmeubelen om je bezoekers comfortabel in te kunnen laten zitten. Natuurlijk kun je nog een stap verder gaan door ook een overkapping te plaatsen, zodat je ook bij neerslag gewoon in de tuin kunt blijven zitten.

Zitcomfort is van belang

Denk niet te licht over het belang van goed tuinmeubilair. Goed zitcomfort is belangrijk, anders houd je het niet lang vol in de tuin. In feite zou je net zo veel aandacht moeten besteden aan het kiezen van de juiste tuinstoel als de aandacht die je besteedt aan het aanschaffen van een fauteuil voor in de woonkamer. Houd ook rekening met de duurzaamheid van het product. Waar is het van gemaakt en hoelang gaat het naar verwachting mee? Een investering in een goede set tuinmeubelen verdient zichzelf uiteindelijk terug, omdat je hierdoor vaker in eigen tuin zult gaan verblijven. Je bespaart daarmee dus horecakosten uit en het is bovendien heel leuk om zelf voor je bezoekers te zorgen op je eigen terras.

Complete buitenkeuken

Misschien wil je gedurende de zomer ook regelmatig in eigen tuin gaan eten. Je kunt dan natuurlijk heen en weer lopen naar de keuken, maar het is dan ook zeker een overweging waard om een buitenkeuken aan te schaffen. Dat scheelt een hoop gedoe en is nog gezellig ook!

Plaats een reactie